درمانگران طب رایج و طب سنتی در جهان دلایل مختلفی برای تیرگی دور چشم و حلقههای سیاه اطراف چشم سراغ دارند. برخی از آنها خستگی، كار زیاد، تنظیم نبودن ساعت خواب و تغذیه نامناسب را دلیل بروز این مسئله میدانند و گروهی خونرسانی نامناسب به ناحیه چشم، استرس و ناراحتیهای كلیوی را عامل بروز این تیرگیها معرفی میكنند و متناسب با علت بهوجود آمدن این تیرگی، نسخههایی را جهت درمان ارائه میكنند.
با وجود این نسخهها و شیوههای درمانی عمومی و بدون خطری وجود دارد كه بسیاری از درمانگران طبهای سنتی و طبیعی از آن برای تسكین و تعدیل سیاهی و كبودی دور چشم استفاده میكنند. در اینجابرخی از این نسخههای طبیعی را با هم مرور میكنیم.
تاثیر چای كیسهای را دستكم نگیرید
یكی از روشهای خانگی برای بهبود كبودی و سیاهی دور چشم، استفاده از چای كیسهای مرطوب و سرد شده است. پس از استفاده از چای كیسهای به محض آنكه كیسه چای حرارت خود را از دست داد، آن را روی چشمتان بگذارید. بهتر است از 2چای كیسهای بهطور همزمان استفاده كنید و اجازه دهید تا بهمدت 20دقیقه روی چشمها و ناحیه زیر چشم باقی بماند. برگ چای بهدلیل داشتن مادهای به نام «تانین» موجب بهبود سیاهی و تیرگی دور چشم شده و همینطور از بروز پف و تورم در این ناحیه نیز پیشگیری میكند. میتوانید چای كیسهای را در یخچال بگذارید و حداكثر ظرف مدت 24 ساعت آن را مصرف كنید.
بادام و لیموترش كمك میكنند
یكی از بهترین روشها برای از بینبردن تیرگی دور چشم، بهبود جریان گردش خون در این ناحیه است. برای این منظور كافی است ناحیه اطراف چشم و عضلات آن را با كمك روغن بادام تلخ كه با اندكی آب لیموترش تازه تركیب شده، خوب ماساژ دهید. ماساژ این ناحیه هر شب پیش از خواب با كمك این روغن علاوه بر آنكه به بهبود گردش خون در عضلات اطراف چشم كمك میكند موجب بهبود تیرگیها و سیاهی اطراف چشم شده و آن را تعدیل میكند.
مواظب چشمهایتان باشید
یكی دیگر از روشهایی كه به تسكین و بهبود سیاهی دور چشم ناشی از خستگی و كار زیاد كمك میكند، استفاده از ماسك خیار و گلاب است. برای تهیه این ماسك كافی است؛ یك خیار را با پوست یا بدون پوست رنده كنید و آن را درون 3 تا 4 قاشق غذاخوری گلاب خالص خیس كنید. سپس این تركیب را روی پلكها، اطراف چشم و گودی چشم بگذارید و اجازه دهید بهمدت 15دقیقه به همین صورت بماند. نكته مهم آن است كه خیار را بهخوبی بشویید و مراقب باشید كه پلكها را بهخوبی ببندید تا آب این ماسك وارد چشمهایتان نشود. سپس این ماسك را با دستمال مرطوب از روی چشمها برداشته و صورتتان را با آب نسبتا خنك بشویید.
گلاب درمانگر
یكی از سادهترین و كاربردیترین نسخههای خانگی برای از بینبردن پف زیر چشم استفاده از یك دستمال نخی تمیز و آغشته كردن آن به گلاب است. این دستمال را روی صورتتان بیندازید، بهگونهای كه چشمها و ناحیه زیر آن را بهخوبی پوشش دهد. هر چند دقیقه یكبار درصورت نیاز با كمك اسپری، مقداری گلاب روی دستمال بپاشید. تكرار این روش بهمدت یك هفته به شما كمك میكند كه برای مدتها از شر پف زیر چشمتان راحت شوید. علاوه بر این در طول هفته از مصرف بیش از اندازه نمك نیز پرهیز كنید زیرا نمك موجب حفظ مایعات در بافتهای بدن شده و در نهایت منجر به بروز پف در نواحی مختلف از جمله زیر چشم میشود.
نعنا هم میتواند مفید باشد
استفاده از كمپرس عصاره برگهای نعنا تاثیر زیادی در بهبود تیرگی اطراف چشم دارد. به اعتقاد بسیاری از درمانگران شیوههای طبیعی درمانی تهیه عصاره برگهای نعنا كه از جوشاندن برگهای این گیاه دارویی بهدست میآید موجب بهبود این تیرگی میشود. بهترین روش برای تهیه این عصاره آن است كه 2 تا 3 قاشق از برگهای نعنا را درون 2لیوان آب بریزید و آن را روی حرارت كم قرار دهید تا بجوشد. سپس عصاره بهدست آمده را صاف كرده و اجازه دهید سرد شود. در این مرحله دستمالی تمیز و نخی را به عصاره نعنا آغشته كرده و آن را روی چشمها بیندازید و درصورتی كه امكان آن را دارید، بگذارید تمام شب روی صورتتان باقی بماند.
موز و انار بخورید
برای از بین بردن تیرگی و سیاهی اطراف چشم علاوه بر رعایت نسخههای خانگی ذكر شده باید به توصیههای زیر نیز توجه كنید.
در طول شبانه روز 8 ساعت را به خواب شبانه و استراحت اختصاص دهید. بیخوابی یكی از عوامل مهم در بروز تیرگی اطراف چشم است.
مصرف سبزیها بهویژه سبزیهای سبز رنگ مثلاسفناج، جعفری و كاهو را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید.
نوشیدن آب در طول روز را فراموش نكنید. دریافت میزان كافی آب علاوه بر حفظ رطوبت بدن به تسكین تیرگی دور چشم كمك میكند.
میوههایی مانند انار و موز از جمله بهترین خوراكیها برای بهبود كبودی دور چشم محسوب میشوند.
:: موضوعات مرتبط:
☻۩ دانستنیها و دیدنیها ۩☻ ,
درمان سیاهی دور چشم ,
,
:: برچسبها:
سیاهی دور چشم ,
درمان سیهی دور چشم ,
چشم ,
تصاویر چشم ,
عکس چشم ,
بیماری های چشم ,
آب مروارید ,
,
:: بازدید از این مطلب : 859
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1